‘2025 Yılı Hac Ön Kayıt’ ve ‘Kayıt Yenileme’ başladı! 

5 Ağustos 2024 tarihi itibari ile başlayan '2025 Yılı Hac Ön Kayıt' ve 'Kayıt Yenileme' işlemleri, 16 Eylül 2024 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapılabilecek.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli İlçe Müftülüğü, yaptığı açıklama ile ‘2025 Yılı Hac Ön Kayıt’ ve ‘Kayıt Yenileme’ işlemlerinin başladığını duyurdu.

Daha önce herhangi bir kaydı bulunmayan ve 2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa müracaat etmek isteyenler, ön kayıtlarını 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

2025 yılında hacca gitmek üzere ilk defa kayıt yaptıracak olanlar, 750 TL olan ön kayıt ücretini, anlaşmalı bankaların (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) Hac Kurumsal Tahsilat hesabına yatırabilecek.

2024 YILINDA KURAYA KATILANLARIN  KAYITLARI E-DEVLET’TEN YENİLENECEK! 

2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği herhangi bir sebeple hacca gidemeyenlerin (vazgeçme, erteleme vb.) kayıt yenileme işlemleri, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nca otomatik olarak yenilenmeyecek. Söz konusu kayıtlar için vatandaşlar, hac ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini de yine 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e–Devlet üzerinden yapabilecek.

HAC KAYDINA DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER…

‘2025 Yılı Hac Ön Kayıt’larına dair bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken hususları, Nazilli İlçe Müftüsü Hakan Türe, Gazete NAZİLLİ ile paylaştı…

  • Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlarımız, müracaatlarını, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecek.
  • 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlarımız, belirlenen süre içerisinde çocuklarının ön kayıtlarını yapabilecek, gruplarına ekleyebilecek ve söz konusu yaş aralığındaki çocuklar, ebeveylerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.
  • Müracaatlarda hacı adayı tarafından beyan edilen bilgiler esas alınacak; eş, anne-baba, kayınvalide-kayınbaba, kardeş, çocuk ve torun gibi akrabalık bağı bulunanlar, birbirleriyle bağlantı yapabilecek.
  • Grup birlikteliğinin 7 kişi ile sınırlı olması sebebiyle, akrabalık bağı 7’den fazla olanlar, akraba olduklarına dair belge ile birlikte müracaat ederek grup birlikteliği yapabilecek.
  • Herhangi bir akrabalık bağı olmayan vatandaşlarımız, talep etmeleri halinde 7 kişiyi geçmemek şartıyla, grup halinde müracaat edebilecek ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilecek.
  • 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine sadece e-Devlet üzerinden alınacak.

DETAYLI BİLGİ İÇİN…

“2025 Yılı Hac Organizasyonu” ile hac ön kayıtlarına dair detaylı bilgiye; Nazilli Müftülüğü’nün 0256 313 13 13 no’lu telefon numarasından ya da Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmî internet sitesi olan www.hac.gov.tr web adresinden ulaşılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘2025 Yılı Hac Ön Kayıt’ ve ‘Kayıt Yenileme’ başladı! 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin