LGS sonuçları açıklandı… Alara Yılmaz, Nazilli’nin gururu oldu!

LGS sınav sonuçları açıklandı, Türkiye genelinde 352 öğrenci 500 tam puan ile 1.lik sevinci yaşadı. Aydın genelinde bu sevinci yaşayan 6 isimden biri olan Nazilli Beş Eylül Ortaokulu öğrencisi Alara Yılmaz, devlet okulunda okuyan tek öğrenci olarak ilçenin gururu oldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran’da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Türkiye genelinde, 1 milyon 38 bin 544 öğrencinin başvurduğu, ancak 992 bin 906 öğrencinin katıldığı LGS sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan öğrenci sayısı 352 olarak açıklandı.

LGS Yerleştirme Kılavuzu’na göre, LGS puanları doğrultusunda Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların toplam kontenjanının da 203 bin 638 olduğu açıklandı. 17 Temmuz’a kadar e-Okul üzerinden yapılabilecek LGS tercihlerinin ardından, yerleştirme sonuçları 22 Temmuz’da açıklanacak.

AYDIN’I GURURLANDIRDILAR!

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 6 öğrencisinin 500 tam puan aldığını duyurdu. İşte, Aydın’ın 2024 LGS Derece Listesi’ne giren öğrenciler…

  • Alara Yılmaz (Nazilli Beş Eylül Ortaokulu),
  • Rüya Kitapcıoğlu (Efeler Özel Uğur Ortaokulu),
  • Argeş Ada Fidan (Efeler Özel Ege Atabey Ortaokulu),
  • Nehir Yurt (Özel İncirliova Bahçeşehir Ortaokulu),
  • Fulya Sarıerler (Özel İncirliova Bahçeşehir Ortaokulu),
  • Kerem Berk Yazar (Özel Aydın Efe Lider Ortaokulu).

ALARA YILMAZ, NAZİLLİ’NİN GURURU OLDU!

LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencileri Alara Yılmaz’ın 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olmasının ardından Nazilli Beş Eylül Ortaokulu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; “Türkiye 1.si olarak bizlere büyük bir gurur yaşatan öğrencimiz Alara Yılmaz’ı tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyoruz. Şansı bol, bahtı açık olsun.” ifadeleri yer aldı. Okul Müdürü Hüsamettin Yılmaz da, yaptığı paylaşımda, “Başta öğrencimiz Alara Yılmaz olmak üzere; ailesine, idareci arkadaşlarıma, öğretmenlerime, bu gururu bizlere yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
LGS sonuçları açıklandı… Alara Yılmaz, Nazilli’nin gururu oldu!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin