NARKOÇELİK-24 ile 13 ilde zehir tacirlerine büyük darbe!

Uyuşturucu madde imalatçılarına, bunların satışını yapanlara ve sokak satıcılarına yönelik NARKOÇELİK-24 operasyonu düzenlendi. Operasyon hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Aydın'ın da olduğu 13 ilde 911 kg uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İl Jandarma Komutanlıkları tarafından Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Kırklareli, Mersin ve Van olmak üzere 13 ilde NARKOÇELİK-24 operasyonları düzenlendi.

Operasyon sonuçlarını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma tarafından 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 911 kg uyuşturucu madde, 10 milyon 995 bin adet kök kenevir ve kök skunk ile 13 bin adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini söyledi.

Operasyonlarda 83 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını söyleyen Bakan Yerlikaya, bu kişilerden 28’inin tutuklandığını, 17’sinin adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığını ve 5’inin de işlemlerinin sürdüğünü ifade etti.

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ! 

Uyuşturucuya karşı kararlılık mesajı veren Bakan Yerlikaya, “Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

OPERASYONUN AYRINTILARI

Diyarbakır: İl Jandarma Komutanlığınca yapılan arazi operasyonunda 494 kg esrar ve 10 milyon 202 bin kök kenevir ve kök skunk ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.

Antalya: 11 kg skunk, 92,5 kg eroin ve 36 kg esrar ele geçirildi. 18 zehir tacirinden 8’i tutuklandı, 10’u hakkında adli kontrol kararı verildi.

Adıyaman: 22,5 kg esrar ve 5 bin 726 adet kök kenevir ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.

İstanbul: 4 kg likit esrar ele geçirildi. 3 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.

Kırklareli: 795 bin adet kök kenevir ve kök skunk ele geçirildi. 1 zehir tacirinin adli işlemleri sürüyor.

Ağrı: 10 kg metamfetamin ve 13 bin 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.

Bingöl: 200 kg toz esrar ele geçirildi.

Erzurum: Muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap ele geçirildi. 11 sokak satıcısından 5’i tutuklandı, 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Aydın: Muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 38 sokak satıcısından 4’ü tutuklandı, 6’sı hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ankara: 2 kg skunk ve muhtelif miktarda kök skunk ele geçirildi. 2 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.

Van: 35,5 kg metamfetamin ele geçirildi.

Mersin: 4 kg bonzai ve muhtelif miktarda uyuşturucu hap ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.

Gaziantep: Muhtelif miktarda metamfetamin, kubar esrar ve eroin ele geçirildi. 4 zehir tacirinin adli işlemleri sürüyor.

MİLLETİMİZİN DUASI SİZİNLE!

Operasyonları gerçekleştiren jandarma ve gümrük muhafaza ekiplerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerini kullanarak, zehir tacirlerine karşı mücadelenin tüm hızıyla devam edeceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NARKOÇELİK-24 ile 13 ilde zehir tacirlerine büyük darbe!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin