Başkan Tetik, zabıta ile birlikte işgaliye denetimine çıktı!

Zabıta Müdürü Kubilay Erçin ve zabıta ekipleriyle birlikte Uzun Çarşı’da denetimlere çıkan Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, bölge esnafının kendileri için belirlenen alanların dışına çıkıp çıkmadığını kontrol ettiler, ruhsatları denetlediler. Denetimlerde 72 ruhsatsız işyerine işlem yapıldığını, 173 işyerine de işgali sona erdirmeleri için yazılı ikazda bulunulduğunu açıklayan Başkan Tetik, “Amacımız; halkımızın rahat ve güvenli bir şekilde yürüyebilmesi ve alışveriş yapabilmesidir.” şeklinde konuştu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Zabıta Müdürü Kubilay Erçin ve zabıta ekipleriyle birlikte, Nazilli’nin ekonomik anlamda en önemli bölgesi olan Uzun Çarşı’da halkın rahat ve güvenli bir şekilde yürüyebilmesi, alışveriş yapabilmesi için uygunsuz yer işgali ve ruhsat denetimlerine çıktılar.

İlk olarak Uzun Çarşı ve yan sokakları, Türk Ocağı Caddesi, Ayakkabıcılar Çarşısı ve Eski Hal bölgesinin mercek altına alındığı denetimlerde, uygunsuz yer işgali ile sınırlarını aştığı belirlenen yerlerde esnaflara uyarılarda bulunarak, belirlenen kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulandı.

72 işyerine ruhsatsız olduğu için işlem yapılırken, 173 işyerine de işgali sona erdirmesi için yazılı ikazın yapıldığı denetimlerin, her gün rutin şekilde devam ettirileceği öğrenildi.

(Belediye meclisi tarafından belirlenen işgaliye sınırı; bazı yerlerde 1 metre, bazı yerlerde ise 1 metre 20 santimetreyi bulabiliyor.)

NAZİLLİ’Yİ DAHA GÜZEL BİR YER YAPMAK İÇİN SAHADAYIZ!

Seçimlerden önce Nazilli’yi daha güzel bir yer yapacağının sözünü verdiğini belirten Başkan Tetik; “Nazilli’nin merkezini nostaljik bir bölge yapmak için kararlıyız. Ekiplerimiz ve halkımızla el ele vererek bunu başaracağız. Denetimlerimizi ayrım yapmadan, yasal sınırlar çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Amacımız esnaflarımızı rahatsız etmek değil, halkımızın rahat bir şekilde çarşıda yürüyüp alışveriş yapmasını sağlamaktır. Bu sayede esnaflarımızın da daha fazla satış yaparak kazançlarını artırmalarını hedefliyoruz.” dedi.

Bu denetimlerin daha sıkı ve düzenli olarak devam edeceğini belirten Başkan Tetik, halkın sağlıklı bir alışveriş ortamına kavuşması için çalışacaklarının altını çizdi.

ÇARŞININ BİR DİĞER SORUNU; MOTOSİKLET!

Uzun Çarşı’da kendilerine iletilen en büyük problemlerden biri olan motosiklet sorunu için Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ile koordineli çalışmalar yürüteceklerini belirten Başkan Tetik; “Nazilli Belediyesi olarak; bu bölgeye araç ve motosiklet girmesini istemiyoruz. Amacımız, Nazilli’nin nostaljik bir alan olması ve ziyaretçilerin bu bölgede rahat bir şekilde dolaşabilmesidir. Vatandaşlarımızın motosikletlerini park edebilecekleri alanlar için gerekli projeler üzerinde çalışıyoruz. Motorlu araç girişini engellediğimizde, Uzun Çarşı çok güzel bir alışveriş merkezi olacak.” dedi.ş

ÖNCE HALKIMLA, SONRA ODALARLA KONUŞTUK!

Üzerinde çalıştıkları projelerden de bahseden Başkan Tetik; “Benim sistemim şu şekilde; kafamdaki projeyi önce halkımla konuşuyorum, odalarla da bunları konuştuk. Odalar bu fikirlerime sıcak baktılar. Şu anda Aydın Büyükşehir Belediyesi ile projelerimizi hazırlıyoruz. Ordu Caddesi, Hürriyet Caddesi ve İstasyon Meydanı’nda düzenleme yapacağız.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Tetik, zabıta ile birlikte işgaliye denetimine çıktı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin