Dönüşler sürüyor… “Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim!”

9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca emniyet kemeri takmanın önemini vurguladıklarını belirten İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, tatilden dönen sürücülere, "Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim." uyarısında bulundu, tatilin 8. gününe dair bilançoyu paylaştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı tatili boyunca trafik ekiplerinin sürücüleri bilgilendirdiğini ve bilgilendirmeye devam ettiğini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya mesajlarında, araçlarda ve otobüs yolculuklarında emniyet kemeri takmanın önemini vurguladıklarını aktardı.

Trafik polislerinin de otobüslerde emniyet kemeri kontrolleri yaptığını ifade eden Bakan Ali Yerlikaya, bunun en çarpıcı örneğinin Bursa-Antalya seferini yapan bir otobüste yaşandığını bildirdi. Trafik ekiplerinin otobüsteki yolculara uyarılarda bulunduğunu ve emniyet kemeri takmanın hayat kurtardığını söylediğini aktaran Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti: “Otobüs Kütahya’da maalesef şarampole yuvarlandı. Ancak yolcularımızın emniyet kemerleri takılıydı. Kazada 5 vatandaşımız hafif yaralandı ve tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiler. Kaza geçiren yolcular, Eskişehir çıkışında otobüslerini trafik polislerinin kontrol ettiğini ve emniyet kemeri konusunda kendilerini uyardıklarını söylediler.
Sevgili sürücülerimiz, Kurban Bayram tatil dönüşü devam ediyor. Yollarımızda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım. Bu uyarıları dikkate alalım ki yolun sonu bayram olsun.”

TATİLİN 8. GÜNÜNDE 706 KAZA YAŞANDI, 6 KİŞİ ÖLDÜ!

Trafik Polisleri ve Jandarma Trafiğin denetimlerine ve radarla hız kontrollerine 24 saat aralıksız devam ettiğini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geride bıraktığımız 8 günlük tatilin bilançosunu da aktardı.

Bakan Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı: ”Tekrar uyarıyoruz‼ Aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da, otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim, trafik kurallarına uyalım.

Bayram tatilinin 8. günü (22 Haziran 2024, Cumartesi) 24 saatlik sürede; 706 trafik kazası meydana geldi, 6 kişi maalesef hayatını kaybetti, bin 97 kişi yaralandı.

405 bin 88 aracın denetlendiği çalışmalarda, 22 bin 975 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 590 araca ise diğer işlemler yapıldı.

Bayram tatilinin ilk 8 gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi) maalesef 68 kişi hayatını kaybetti, 9 bin 787 kişi ise yaralandı.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dönüşler sürüyor… “Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin