Tatilde 7. günü geride bıraktık… 62 ölü, 8 bin 690 yaralı!

Bayram tatilinin 7. gününde 597 trafik kazasının meydana geldiğini açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geride bıraktığımız 7 günde yaşanan trafik kazalarında 62 kişinin yaşamını yitirdiğini, 8 bin 690 kişinin de yaralandığını duyurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili boyunca Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerinin denetimlerini 24 saat esasına göre devam ettirdiğini belirterek, Kurban Bayramı tatilinin 7. günü olan 21 Haziran 2024 Cuma günü içerisinde meydana gelen trafik kazalarına ilişkin önemli bilgileri paylaştı.

İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: “597 trafik kazasının meydana geldiği bayram tatilinin 7. gününde 13 kişi maalesef hayatını kaybederken, bin 7 kişi de yaralandı.

406 bin 165 aracın denetlendiği faaliyetlerde, 21 bin 129 araca hız ve radar işlemi uygulanırken, 39 bin 21 araca ise diğer trafik işlemleri yapıldı.

Bayram tatilinin ilk yedi gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma), 62 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 690 kişi de yaralandı.”

Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının önlenmesi için vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Özellikle aşırı hız yapmamalarını, araçlarda ve otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmemelerini ifade eden Bakan Yerlikaya, vatandaşların trafik kurallarına harfiyen uymalarını vurguladı.

YOLUN SONU BAYRAM OLSUN!

Bakan Yerlikaya, açıklamalarının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Sevdiklerinizle kavuşma yolculuğunuzun bir kaza ile sonlanmaması için lütfen trafik kurallarına uyun, hız yapmayın ve emniyet kemerinizi mutlaka takın. Unutmayın, yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. YOLUN SONU BAYRAM OLSUN.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tatilde 7. günü geride bıraktık… 62 ölü, 8 bin 690 yaralı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin