Tüylü Çan Çiçeği ve Sabır Çiçeği, Jandarma koruması altında!

Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nın, endemik türlerden Tüylü Çan Çiçeği ve yaklaşık 100 yıllık ömründe bir kez çiçek açan Sabır Çiçeği nöbeti sürüyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, koparılması veya zarar verilmesi halinde 387 bin 142 TL para cezası ile karşı karşıya gelebileceğiniz endemik türlerden Tüylü Çan Çiçeği ve 100 yıllık ömrü boyunca yalnızca bir kez çiçek açan Sabır Çiçeği olarak bilinen endemik bitkinin, ekipler tarafından 7/24 kontrol edildiğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı…

“Aydın İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı, Yalnızca Kuşadası Dilek Yarımadası ve Söke ilçesinde bulunan Doğanbey Eski Rum Köyü’nde yetişen ve 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince koparılması ya da zarar verilmesi yasak olan, zarar verildiği takdirde 387 bin 142 TL para cezası gerektiren endemik türlerden nesli tehlike altındaki Tüylü Çan Çiçeği bitkisi ile yine Söke Doğanbey Eski Rum Köyü’nde bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınmış, 60-100 sene arasında değişen ömrü boyunca yalnızca bir kez çiçek açan ve Sabır Çiçeği adıyla bilinen endemik bitki türünün, yetiştiği bölgelerde kontrol edildiğini açıkladı.

Biyolojik çeşitliliğin devamını sağlamak, gelecek nesillere biyolojik açıdan zengin bir doğa bırakabilmek için çevrede bulunan vatandaşlara da Çevre Kanunu kapsamında bilgilendirme yapılarak bölgede bulunan sit alanlarının da denetim ve kontrol faaliyeti icra edilmiştir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tüylü Çan Çiçeği ve Sabır Çiçeği, Jandarma koruması altında!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin