Çayın fiyatı 10 TL oldu, vatandaşın keyfi kaçtı!

Olmazsa olmazımız ince belli bardakta çayın en uygun fiyatlarla içilebildiği çay ocakları ve kıraathanelere Nazilli Kahveciler Esnaf Odası Başkanlığı’ndan gönderilen fiyatlar asılmaya başlandı. Tarifeye göre; 1 Haziran’dan itibaren Çay 10 TL, Kahve 20 TL...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nazilli’de de vatandaşların olmazsa olmazlarından, günlük yaşantının vazgeçilmezlerinden çaya zam geldi.
Nazilli Kahveciler Esnaf Odası Başkanlığı’ndan ilçe genelindeki tüm kahvehaneler ve çay ocaklarına gönderilen yeni fiyat listesi 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacak.
Özellikle emekliler başta olmak üzere günün yorgunluğu için verilen molalarda vatandaşların ilk tercihi olan çay ocakları ve kıraathanelere asılan yeni fiyat listesine göre; 7 TL olan Çay 10 TL, 15 TL olan Kahve ise 20 TL’den satılacak.
“Meşrubatlar alış fiyatına %100 ilavelidir.” ifadesinin yer aldığı yeni tarifeye göre fiyatların minimum; gazlı-gazsız meşrubat (teneke) 35-40 TL, gazlı-gazsız meşrubat (şişe) 25 TL, meyve suyu (karton) 15 TL, soda 15 TL, meyveli soda 20 TL, 0,5 lt pet su ise 10 TL olacağı öğrenildi.

Uzunçarşı 139 Sokak’taki Çarşı Çay Ocağı İşletmecisi Aydın Pazarlı, bu fiyatlardan nasıl satış yapacaklarını ve dolayısıyla da nasıl kazanacaklarını ve nasıl ayakta kalacaklarını bilemediklerini ifade ederek, “Başta emeklilerimiz olmak üzere vatandaşın bir çay molası bundan sonra olur mu bilemiyorum. Şimdi vatandaş cephesinde durum bu, ancak bizim tarafımızdan bakıldığında çay, kahve, şeker fiyatları zaten almış yürümüş, işçinin günlük yevmiyesinden bahsetmiyorum bile!” diyerek işin artık içinden çıkılmaz bir hal aldığını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çayın fiyatı 10 TL oldu, vatandaşın keyfi kaçtı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin