CHP Nazilli’de kazanan; Mavi Liste ile Nilgün Aktaş oldu! 

CHP Nazilli İlçe Kadın Kolları Kongresi’nde başkanlık için yarışan isimlerden Nilgün Aktaş (Mavi Liste), aldığı 146 oyla CHP Nazilli İlçe Kadın Kolları'nın yeni Başkanı oldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Nazilli İlçe Kadın Kolları Kongresi, Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerin katılımıyla gerçekleşti.

Mevcut Kadın Kolları Başkanı Cavide Hikmet Çakırlı’nın Beyaz Liste, Nilgün Aktaş’ın Mavi Liste ve Zekiye Yarar’ın da Mor Liste ile yarıştığı ve yer yer tansiyonun yükseldiği kongrenin kazananı Nilgün Aktaş oldu.

Divan üyelerinin belirlenmesinin ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunduğu kongrenin açılış konuşmasını mevcut Başkan Çakırlı yaptı. “Hoşgeldiniz!” diyen Çakırlı, Kadın Kolları Kongresi’nin şölen edasında, kazananın ya da kaybedenin olmadığı, hiç kimsenin CHP’den büyük olmadığı bilinci içinde geçmesini temenni etti.

DAHA EŞİTLİKÇİ BİR POLİTİKA İNŞA EDECEĞİM!

Adaylığının, hem toplumda kadının güçlenmesi hem hür ve adil dünyanın güçlenmesi için çıktığı bir yolculuk olduğunu ifade eden Zekiye Yarar, “Tarihimiz boyunca kadınlarımızın göstermiş olduğu mücadele ve cesaret, her zaman en büyük gücüm olmuştur. Bu güçle daha eşitlikçi bir politika inşa etmek, kadının potansiyelini ortaya çıkartacak politikaları savunmak ve seslerini duyurma mücadelesinde olmak için adayım.” dedi.

EŞİTLİK TERAZİMİZ HİÇ ŞAŞMADI!

2020 yılında atanarak üstlendiği kadın kolları başkanlığı görevi sürecinde demokrasiye olan inancı ve ülkede eğitim, adalet, ekonomi, sağlık, kadın hak ve özgürlükleri alanında yaşanan sorunların aşılması noktasında yaptıkları çalışmalarda birçok insana dokunduklarını hatırlatan Başkan Adayı Nilgün Aktaş, “Kadın kolları başkanı ve yönetimi olarak önceki dönemimizde ortak akılla, sorumluluk bilinciyle tüm üyelerimize aynı mesafede yaklaşmaya özen göstererek eşitlik terazimizden şaşmadık. Kişinin değil örgütün üstünlüğünü sağlamak, partimizi iktidara taşımak için birleştirici güç olmaya tüm çabamızla çalışarak partimizi birinci sıraya taşıdık. CHP’ye olan sevdamızla gönüllülüğe esas sağlıklı bir örgüt yapısı oluşumunda hür ve özgür iradesiyle yanımızda olup destek veren vermeyen tüm örgütüme teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İKTİDAR İÇİN VARGÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ!

Yerel seçimler öncesi atamayla getirildiği CHP Kadın Kolları Başkanlığı görevinde, ilçe örgüt yöneticileri ve kadın kolları yönetimi ve partiye gönül vermiş kadınların destekleriyle özverili bir çalışma ortaya koyduğuna inandığını söyleyen, Çakırlı da, şunları söyledi: “31 Mart’ta hep birlikte başardık, birlik olunduğunda neler yapılabileceğini gösterdik. Şimdi de genel seçimlere hazırlanıyoruz. Partimizi genel iktidara taşımak için var gücümüzle çalışacağız.”

YENİ BAŞKAN AKTAŞ OLDU! 

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Yer yer üyeler arasında gerginliklerin yaşandığı kongrede; Nilgün Aktaş (Mavi Liste) 146 oy, Cavide Hikmet Çakırlı (Beyaz Liste) 109 oy, Zekiye Yarar ise (Mor Liste) 92 oy aldı. 3 oy’un ise geçersiz sayıldığı seçimin ardından Nilgün Aktaş, CHP Nazilli İlçe Kadın Kolları’nın yeni başkanı oldu. 

Seçimin ardından; Cavide Hikmet Çakırlı ve Zekiye Yarar, başkan seçilen Nilgün Aktaş’ı tebrik edip hep birlikte İzmir Marşı’nı söylediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Nazilli’de kazanan; Mavi Liste ile Nilgün Aktaş oldu! 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin