Azmi, kararlılığı ve çalışkanlığı ‘İleri Girişimcilik’ ünvanı getirdi! 

KOSGEB; başvuruları kabul edilerek projeleri desteklenmeye layık görülen Aydın'daki 10 girişimciye toplamda 10 milyon TL'lik iş geliştirme desteği ve sertifikalarını, düzenlediği bir törenle verdi. Bu girişimcilerden biri de; yıllardır organik tarım üzerine aldığı eğitimleri, çalışmaları ve girişimleriyle tanınan Nazillili hemşehrimiz Nisan Pınar Kaydan... Gazete NAZİLLİ’ye konuşan Kaydan, kalfalığı yapılmayan hiçbir işin ustalığının yapılamayacağını söyledi ve ekledi: “İşte bu yüzden en dipten başladım; ustayım diyebilmek için!”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazillili girişimci iş kadını Nisan Pınar Kaydan; KOSGEB Denizli, Aydın, Muğla İş Fikri Teklif Çağrısı Girişimcilik Sertifika ve Denizli İş Planı Ödül Töreni’nde başvuruları kabul edilerek desteklenmeye layık görülen 27 girişimci arasında yer aldı.

300 bin başvuru ile başlayan ‘İleri Girişimcilik’ serüveninde önce ilk 500’e giren, ardından da finallere doğru çeşitli kriterleri yerine getirerek yarı finalden çıkan 50 kişinin arasına adını yazdıran Kaydan, finalde yapılan elemeler sonucunda desteklenmeye layık görülen Aydın, Denizli ve Muğla illerinden gelen 27 girişimciden biri olarak büyük bir başarıya imza attı. Aydın’da girişim fikirleri ile desteklenmeye layık görülen Merkez’den 8, Nazilli’den 2 olmak üzere toplam 10 kişi arasında yer alan Kaydan’ın bu başarısı, girişimci kadınlar arasında da büyük ilgi uyandırdı.

Bizler de Gazete Nazilli olarak değerli dostumuz, sevgili ablamız Nisan Pınar Kaydan’ı işinin başında ziyaret edip, tebriklerimizi ilettik.

HAYRANLIK UYANDIRAN BİR BAŞARI HİKAYESİ! 

Yıllardır bir yandan tarımsal üretimi, bir yandan organik tarım eğitimini, bir diğer yandan da tarımda eşi benzeri olmayan yeni girişimleri ve iş fikirlerini birarada yürüten 2 çocuk annesi Kaydan, tüm bu emeklerinin karşılığını geçtiğimiz günlerde düzenlenen KOSGEB’in desteklenmeye layık görülen isimler arasına girerek aldı.

Sağlık sektöründen tarım sektörüne geçerek hayallerinin peşinden koşan Nisan Pınar Kaydan, kendisine Mimar Sinan’ın sözünü düstur edindiğini belirterek, kalfalığı yapılmayan hiçbir işin ustalığının yapılamayacağını söyledi ve ekledi: “İşte bu yüzden en dipten başladım; ustayım diyebilmek için!”

ARTIK, HAYALİMİ ZİRVEYE TAŞIMA DÖNEMİ!

‘İleri Girişimcilik’ ünvanı ile artık yeni bir dönemin kapısının aralandığını ifade eden Kaydan; “Bu bir başlangıç da denebilir, bir devrin sonu da! Değişimin başladığı gün, kalfalık döneminin de sonu! Çünkü artık ‘İleri Girişimcilik’ sıfatı ile tırnaklarımla inşa ettiğim hayalimi zirveye taşıma dönemi başlıyor. Evet yolum uzun ve zor ama hayat öğretti ki; imkansız diye bir şey yok. Son arzusu yerine getirilemeyen Büyük Atatürk’ün isteğini ben son nefesime kadar hatta elimden gelenin fazlasını yapmak için çok çalışacağım. Hayal de benim, gerçek de! Yeter ki Rabbim, senin vurulduğun yerde düşmeden, susup devam ettiğin erdemi ve ardına bakmadan yürüdüğün liderlik sıfatını benden esirgemesin!” şeklinde konuştu.

ATAMIN SON ARZUSUNU YERİNE GETİREMEDİLER!

Kaydan, tarımsal üretiminin merkez noktasında neden enginarın yer aldığını ve Atatürk’ün son arzusunu da şu şekilde açıkladı: “Evet, ben bir çok ürün yetiştiriyorum ve işletmemizde de bir çok gıda çeşidi olacak ama benim için en özel ürün enginardır. Neden derseniz; Ulu Önderimiz Atatürk’ün son arzusunu yerine getiremeyenler utansın! Atamız, rahatsızlığının son zamanlarında karaciğer dostu enginar yemeği istemişti. Mevsimi olmadığı için bulunamamış, erken hasat yapılan Hatay’dan sipariş edilmişti. Ancak yemek nasip olmamıştı! İşte bu yüzden benim için enginar çok özeldir. Faydaları saymakla bitmeyen enginarı sevdirmek, herkesin sofrasında bolca enginar olmasını sağlamak ve o günlerden bugüne enginara yeterince önem vermeyenleri utandırmak istiyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Azmi, kararlılığı ve çalışkanlığı ‘İleri Girişimcilik’ ünvanı getirdi! 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin