Nazillili hacı adayları, kutsal topraklara uğurlandı!

Nazillili 41 hacı için Koca Camii avlusunda uğurlama töreni düzenlendi. Hacı adaylarının aileleriyle vedalaşmasında duygusal anlar yaşanırken, İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı, 22 Mayıs’ta başlayıp 26 Haziran’da sona erecek olan yolculuğun heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kutsal topraklara gidecek Nazillili hacı adayları için Koca Camii avlusunda uğurlama töreni düzenlendi. 41 hacı adayının ailelerinin ve çeşitli stk temsilcilerinin katıldığı törende; Yunus Emre Camii İmam Hatibi Mehmet Demirci, yolculuğun hayırlı olmasını dileyerek yolculuk hakkında bilgilendirmede bulundu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra ilahilerin okunduğu ve duaların edildiği törende, hacı adayları ile ailelerinin vedasında duygusal anlar yaşandı.

2023-2024 sezonu 4. kafile olarak yola çıktıklarını söyleyen Demirci, İzmir 12. kafile olarak Medine’ye varacaklarını ifade ederek, “Medine’den sonra Mekke’ye geçip hac kafilesine katılacağız. 36 gün sürecek yolculuğumuzda Duyun-u Rahmana yani Allah’ın misafirleri olarak hac görevlerini ifa edecek hacılarımıza elimizden geldiğince yardımcı olacağız.” dedi.

26 HAZİRAN’DA DÖNECEĞİZ İNŞALLAH!
Yolculuk hakkında görüşlerini aldığımız Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı, 2024 yılı hac yolculuğunun başladığını belirterek, heyecanlı olduklarını dile getirdi. Bayrakçı, şunları söyledi: “9 Mayıs’tan itibaren hacılar peyder pey gitmeye başlamışlardı, bugün de bizler Nazilli’den yola çıkıyoruz. Aydınımızda 41’i Nazilli’den olmak üzere toplamda 218 kişinin yer aldığı bir grubumuz var, bir de İzmir grubuna dahil olacak bir kafilemiz var. Yolculuğumuz Medine’ye; orada 5 gün kalacağız, sonra da Mekke’ye geçeceğiz. 22 Mayıs’ta çıktığımız bu kutsal yolculuktan 26 Haziran’da döneceğiz inşallah.”

DİYANETİN KAMPANYASINA İŞTİRAK EDİN!
Nazillililerin Kurban Bayramı’nı da kutlayan Müftü Bayrakçı, “Bayramımız, hayırlı ve mübarek olsun. Rabbim huzurla, sağlıkla bir bayram yaşamayı nasip etsin. Vekalet yoluyla kurban bağışlarımız devam ediyor. Diyanet vakfımız, bağışlanan kurbanları yerlerine ulaştırmak için tüm gücüyle sahada çalışıyor. Vatandaşlarımızdan da dünyanın farklı yerlerine ulaşacak bu kampanyaya iştirak etmelerini istiyoruz.” dedi.

Program sonunda kendilerini İzmir Havaalanı’na götürecek otobüse binen hacı adayları, dualar eşliğinde yola çıktılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nazillili hacı adayları, kutsal topraklara uğurlandı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin