19 Mayıs, ilk günkü heyecan ve coşku ile kutlandı!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Nazilli'de İstasyon Meydanı ve Belediye Meydanı'ndaki etkinliklerle kutlandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Nazilli’de de coşku dolu etkinliklerle kutlandı.

Kutlamaların ilk adresi olan İstasyon Meydanı’ndaki etkinliklere; İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik ve eşi Ayşın Akın Tetik, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç, Nazilli Barosu Temsilcisi Emel Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, Nazilli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, Kızılay Nazilli İlçe Başkanı Mevlüt Günay, siyasi parti ilçe temsilcileri, çeşitli stk temsilcileri, oda başkanları, şehit aileleri, gazi yakınları, ilçe genelindeki bir çok okulun öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve geçmişten günümüze vatanı için canını feda ederek ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda, Nazilli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker bir konuşma yaptı.

GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR! 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 105. yılını milletçe gururla kutladığımızı ifade eden Eker, şunları söyledi: “Kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıldönümüdür, 19 Mayıs. Sevgili gençler! 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen büyük görev ve sorumluluğunuzdur. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler; Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşı ve geleceğisiniz.”

Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Ömer Özmen, Evrim Karakoz, Süleyman Bülbül, Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş, Ömer Özmen ve Ömer Karakaş’ın tebrik mesajı gönderdiği programda, öğrenciler; ‘O Geliyor’ ve ‘Bandırma Vapuru’ şiirlerini, ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ ve ‘Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı okudular.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTULAR! 

Programda; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği’ 1 Kitap 1000 Pencere’ Kitap Okuma Yarışması’nın kazananları da ödüllerine kavuştu.

Yarışmada 1. olan; Meryem Yüksekbağ, Nilay Kahraman, Reyhan Gök, Rümeysa Acet, Fatmanur Yıldırım, Rana Ceylin Yanar, İlknur Şencan’a ödüllerini Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy,

Yarışmada 2. olan; Azra Taşdemir, Elif Aktepe, Yusuf Efe Öztürk, Medine Doğan, Senem Yaman, Damla Uzkuç ve Hiranur Aydemir’e ödüllerini Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik,

Yarışmada 3. olan; Rabia Elif Demirel, Eflin Avcı, Alperen Tosun, Zeynep Bulut, Ecrin Alya Günay, Edanur Orasan ve Saffet Ugar’a ödüllerini Başsavcı Murat Dilsiz verdi.

Ödül töreninin ardından, marşlar ve bayraklarla yürüyen 19 Mayıs kortejine, güzergah üzerinde bulunan ilçe sakinleri, esnaflar ve balkonlara çıkan vatandaşlar, alkışlarla ve el sallayarak sevgi gösterisinde bulundular. Belediye Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından, son gösteri ise minik cimnastikçilerden geldi. Miniklerin akrobasi gösterisi ilgiyle izlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
19 Mayıs, ilk günkü heyecan ve coşku ile kutlandı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin