AYSO Başkanı Maraş, Aydın’ın Şubat ayı ihracatını değerlendirdi

Aydın Sanayi Odası’nın her ay düzenli olarak paylaştığı ‘Faaliyet İllerine Göre İhracat Raporu 2024’ün Şubat sayısı yayınlandı. Rapor hakkında açıklamalarda bulunan AYSO Başkanı Maraş, Ocak-Şubat döneminde gerçekleştirdiği 287 milyon 251 bin 188 dolar ihracatla Aydın’ın, Türkiye geneli ihracat il sıralamasında 27. sırada bulunduğunu söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Faaliyet İllerine göre Şubat ayı ihracatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, her ayın ilk haftası içerisinde Faaliyet İllerine Göre İhracat Raporu hazırladıklarını dile getirdi.
Raporda; yıllara göre ihracat, aylar bazında karşılaştırmalar, en çok ihracat yapılan ülkeler, teknolojik sınıflandırma, sektörel dağılım ve kıyaslamalarının yer aldığını ifade eden Maraş, ilimiz sanayisi özelinde detaylı bir şekilde analiz gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Raporları AYSO’nun sosyal medya ve web sitesinde düzenli olarak paylaştıklarını anlatan Maraş, şu bilgileri paylaştı: “Aydın ili ihracatının mevcut durumunu değerlendirdiğimizde, 2024 Ocak’ta geçen yıla göre % 3,3 artış yaşanırken, aylık bazda 2024 Şubat’ta % 12,2 artışla 150,3 Milyon $ ihracat gerçekleştirdik.

Türkiye genelinde 22. sırada yer alırken, toplam ihracattaki payımız ise % 0,71 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde, Aydın ihracatı % 12,2 artış ile Türkiye ihracatına yakın yükseliş gösterdi. Şubat ayında Düşük ve Orta-Yüksek teknoloji ağırlıklı ihracatta bulunduk.

Başta Avrupa Birliği olmak üzere temel ticaret partnerlerimizde başlayan durgunluk sürecine rağmen, son 12 ayda 1 milyar 682 milyon dolar ihracata ulaştık. Mevcut gelişim eğilimi ve dış pazarlar dikkate alındığında; önümüzdeki dönemde sanayi ürünleri ihracatının artmasını öngörmekteyiz.

Ayrıca, üyelerimizin uluslararası pazarlardaki faaliyetlerine destek olmak ve böylece Aydın ili ihracatının artmasına katkı sağlamak da odamız ana faaliyet alanlarından birisidir. İhracatçı olmayan ancak ihracat potansiyeli yüksek olan üyelerimiz ile ihracatta rekabet edebilirliğini artırmak isteyen üyelerimize yol gösterici olmak ve ilerlemelerine yardımcı olmak amacıyla AYSO Eğitim Atölyesi bünyesinde İhracat Pazarlama & Müşteri İkna Yöntemleri eğitimlerini, gruplar halinde gerçekleştirmekteyiz. İhracat yapan ve yapmayı düşünen tüm firmaları odamız eğitimlerine davet ediyorum. İlimiz ekonomisine ihracat ile büyük katkı sunan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AYSO Başkanı Maraş, Aydın’ın Şubat ayı ihracatını değerlendirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin