8 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi!

Aydın’dan 8 bin 340 litre sahte zeytinyağını kargo ve otobüsle çeşitli illere göndermek isteyen şüpheliler, jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nca bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yapan şahıslara yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda; O.B. (Erkek/20) ve C.K. (Erkek/31) isimli şüpheli şahıslar suçüstü yakalandılar.

Elde edilen bilgilere göre; O.B. (Erkek/20) isimli şüpheli şahıs, Van’a gönderilmek üzere bir seyahat firmasına ait otobüse sahte zeytinyağlarını otobüs şoförü (H.Ç) ile birlikte yükledikleri esnada suçüstü yakalanırken, C.K. (Erkek/31) isimli şüpheli şahıs da İstanbul, İzmir, Samsun, İstanbul, Karaman, Çorum, Konya, Afyon, Antalya, Hatay ve Bursa illerine gönderilmek üzere kargo aracına sahte zeytinyağlarını yüklediği esnada suçüstü yakalandı.

Efeler ve Sultanhisar İlçe Jandarma Komutanlıkları, Sultanhisar ve Aydın İl Tarım Orman Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı ekipleri ile müşterek yapılan araç kontrollerinde, piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 840 bin TL olan 424 koli içerisinde toplam 8 bin 340 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi.

Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından şüphelilere toplam 1 milyon 598 bin 600 TL tutarında vergi cezası uygulanırken, şüpheliler hakkında adli ve idari işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
8 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin