23 Nisan, Nazilli’nin dört bir yanında coşkuyla kutlandı…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Nazilli'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’nin açılışının 104. yıldönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Bu kapsamda Nazilli’de de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere, tüm okul ve kurumlarda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İstasyon Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resmi programa; İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Nazilli Baro Temsilcisi Emel Yıldırım başta olmak üzere siyasi parti ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Günün anısına çekilen toplu fotoğrafların ardından katılımcılar, Sümer Parkı’na geçerek, burada okulların açtığı sergileri gezdi, etkinlikleri izlediler.

ÖZGÜRLÜK SİZİN, GELECEK SİZİN!

Burada bir konuşma yapan İlçe Mili Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, 23 Nisan 1920’nin, Türk Milleti’nin milli iradeyi her türlü gücün üstünde tuttuğunun ilanı olduğunu ifade ederek, 1919’da başlayan kurtuluş mücadelesinin, Millî iradenin temsil edildiği 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasıyla zafere ulaştığını ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlandığını dile getirdi.
Şimşek, şunları söyledi: “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, istiklalimizin ve istikbalimizin güvencesi olmuştur. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu güvenin ve sevginin ifadesi olarak, bu günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır.

Çocuklar biliniz ki siz koca bir cihansınız. Vatanın her yerinden fışkıran volkansınız. Doğan güneş sizindir, yıldızla ay sizindir. Artık özgürlük sizin, gelecek sizindir. Bu duygularla, bizlere bu büyük gururu yaşatan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bayramınız kutlu olsun.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
23 Nisan, Nazilli’nin dört bir yanında coşkuyla kutlandı…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin