2. OSB’DE 2. PERDE!

Nazilli’nin gelişmesine, kalkınmasına ve istihdamına büyük katkı sağlayacağı söylenen 2. OSB’nin kurulacağı arazinin ‘SİT’ alanı ilan edildiği ortaya çıktı! Nazilli’ye yatırım yapmak için bölgenin kurulmasını dört gözle bekleyen sanayici şaşkına döndü!..

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılı Mart ayının ilk haftasında Nazilli’ye 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin kurulacağı müjdesi verilmişti. ‘2. OSB’DE 1. PERDE’ olarak adlandırdığımız 6 ay önceki o günde; dönemin Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, 2. OSB için somut bir adım atıldığını, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve 16 kurum görüşlerinde belirtilen hususların dikkate alınarak uygun görülen alan için 2. OSB Yer Tespit Komisyonu Toplantısı gerçekleştirdiklerini ve olumlu geçen toplantı sonrası yer tespiti yapıldığını açıklamışlardı. İşlemlerin tamamlanması sonucunda sınır tespiti yapılıp ilan edilen 2. OSB arazisinde sanayinin hayata geçirilmesi ile binlerce işçinin çalışacağı, şehrin ve Nazilli’nin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağı söyleniyordu.

1. Perde izlentisinden 3 ay sonra, Nazilli Ticaret Odası (NTO) 1. Meslek Grubu 2024 Yılı Üye Buluşma Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, 2. OSB için Kaymakam Arısoy’a teşekkür ederek, “Nazilli’nin kalkınmasına çarpan etkisi yapacak bir girişim. Gerçekleşmesi halinde bölgemizin en az 20 yıllık sanayi alanı ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Söz konusu alanın bir kısmının sanayi sitesi için planlanması halinde, örnek bir sanayi bölgesi olacağına inanıyorum.” dedi.

Ve bugün…

        2. OSB’DE 2. PERDE

        Aradan geçen 6 aylık süreçte belirsizliğini koruyan 2. OSB ile ilgili ortaya atılan bir iddia Nazilli’yi kahredecek cinsten: “2. OSB için belirlenen yer SİT alanı ilan edildi!..”

        Gazete NAZİLLİ, ilk olarak CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’e, “2. OSB arazisi ile ilgili bilginiz var mı?” sorusunu yöneltti. Milletvekili Bülbül, bilgisi olmadığını, konuyu araştıracağını ve Nazillililerle paylaşacağını söyledi.

        Geçtiğimiz günlerde Nazilli’ye çıkarma yapan AK Parti Aydın Milletvekillerinden Mustafa Savaş’a da aynı soruyu yönelttik; “Evet, bilgim var ama şimdi değil, önümüzdeki günlerde konu hakkında sizlere açıklamada bulunacağım.” dedi.

        2. OSB’nin kurulacağı bölgenin müjdesini veren dönemin belediye başkanı Kürşat Engin Özcan ise, ‘SİT’in doğruluğunu teyit ederek, “Evet bölgede bir SİT ilan edildiği doğru, ancak söz konusu arazinin bir kısmında, yani kalan kısım 2. OSB’nin kurulması için yeterli.” şeklinde konuştu.

          YETİM NAZİLLİ, SAHİPSİZ NAZİLLİ!

          Nazilli’nin geleceğini şekillendirecek ve yanında kurulacak sanayi sitesi ile birlikte yaklaşık 20 bin hemşehrimize istihdam sağlayacak 2. OSB’nin akıbeti hakkında Nazilli kamuoyu adına yetkilileri göreve davet ediyoruz. İl olacağı dillendirilen ama hiçbir şekilde yatırım alamayan Nazilli’nin bu sahipsizliği, bu geri bırakılmışlığı, bu önemsenmeyişine söylenecek tek bir söz var: “Yetim Nazilli, Sahipsiz Nazilli!”

          Yakın zamanda yaptığımız bir röportajımızda konuğumuz, bölgeye bir soğuk hava deposu yapılması gerektiğini söylemişti ama Nazilli’de bu sese kulak veren çıkmayınca, yatırımın Köşk’te hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatıldığını da yine biz duyurmuş olalım…

          0
          mutlu
          Mutlu
          0
          _zg_n
          Üzgün
          0
          sinirli
          Sinirli
          0
          _a_rm_
          Şaşırmış
          0
          vir_sl_
          Virüslü
          2. OSB’DE 2. PERDE!

          Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

          Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

          E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

          Bizi Takip Edin