“2. OSB ile 20 yıllık sanayi alanı ihtiyacı karşılanacak!”

Kendini günün şartlarına göre yenileyen, vizyonuyla, misyonuyla, dinamik yapısı ve enerjik kadrosuyla Nazilli esnafının ve sanayicisinin gururu olan Nazilli Ticaret Odası (NTO), 1. Meslek Grubu 2024 Yılı Üye Buluşma Toplantısı'nı yoğun katılımla gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan Arslan, 2. OSB'nin gerçekleşmesi ile bölgenin en az 20 yıllık sanayi alanı ihtiyacının karşılanmış olacağını söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üretim, İmalat, Sanayi ve Madencilik sektöründe Nazilli’de faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin bir araya geldiği ‘Nazilli Ticaret Odası (NTO) 1. Meslek Grubu 2024 Yılı Üye Buluşma Toplantısı’, NTO Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Üyelerin, NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ile Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Eren tarafından kapıda karşılandığı toplantıya, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy da katıldı.

Programda; bölge ekonomisini konu alan Nazilli bölgesi tanıtım filmi ile oda tarafından tespit edilen sorunların yanında, üyelerin talepleri ile oluşturulan sorunlar dosyasıyla ilgili lobi faaliyetleri ve üst düzey yetkililerle yapılan görüşmeleri içeren tanıtım ve bilgilendirme videosu da gösterildi.

2. OSB İLE BÖLGENİN 20 YILLIK SANAYİ ALANI İHTİYACI KARŞILANMIŞ OLACAK! 

Üyelerin talep ettiği, çözülmesini istediği sorunlardan oluşan NTO faaliyetlerinden biri olan ‘1. Meslek Grubu 2024 Yılı Üye Buluşma Toplantısı’nın açılış konuşmasını Başkan Arslan yaptı.

Odanın faaliyet ve projeleri  hakkında üyelerini bilgilendirmek, aynı zamanda onların görüş ve isteklerini bire bir yüz yüze öğrenmek için bir araya geldiklerini ifade eden Arslan, oda faaliyetlerini üyelerin sorun ve taleplerine göre planladıklarının altını çizerek, şunları söyledi: “Kurulmasına teşebbüs edilen Nazilli 2. Organize Sanayi Bölgesi ile mevcut OSB’nin Genişleme Alanı çalışmaları için İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’a, NTO Yönetimi ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Her iki konu da Nazilli bölgesinin kalkınmasına çarpan etkisi yapacak girişimlerdir. Nazilli 2. OSB gerçekleşmesi halinde, bölgemizin en az 20 yıllık sanayi alanı ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Bununla birlikte 2. OSB’nin yanında yeni bir Sanayi Sitesi kurulmasının da gerekli olduğuna inanıyorum. 

Zira alan ile ilgili yer sıkıntısı yoktur. Sanayi Tesislerinin tedarikçisi konumunda olan küçük ve orta ölçekli sanayi işyerlerinin varlığı ve OSB’ye yakınlığı hayati derecede önemlidir. 

Henüz kurulma aşamasında olan 2. OSB alanının bir kısmının sanayi sitesi için planlanması halinde, örnek bir sanayi bölgesi olacağına inanıyorum.”

MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM VERMELİYİZ! 

Konuşmasının devamında, nitelikli ve teknik eleman ihtiyacının her geçen gün arttığını vurgulayan Arslan, üretimin her safhasında meslek eğitimi almış gençlere ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda gerekli önlemlerin alınmaması ve teknik liselerin sayısının arttırılmaması halinde gelecekte üretim konusunda çok daha büyük sıkıntılar yaşanacağını söyledi. Arslan, “Bu gün bölgemizde faaliyette bulunan, üretim ve ihracat yapan işletme sahiplerinin önemli bir kısmı meslek lisesi mezunudur. Dolayısıyla hem ülkemizin geleceği için hem de gençlerimize sağlam bir gelecek hazırlamak için mesleki eğitime önem vermeliyiz.” dedi. 

NTO HİZMET BİNASI ÜYELERİN HİZMETİNDE!

Nazilli Ticaret Odası Hizmet Binası’nın, göreve geldiklerinde planladıkları ilk projelerden birisi olduğunu belirten Arslan, 500 kişilik bölgenin en büyük konferans salonundan, çeşitli büyüklükteki dersliklere varıncaya kadar tüm olanakların üyelerin hizmetine sunulduğu bu binayı hayata geçirmiş olmakla ne kadar doğru bir iş yaptıklarını aktardı. Arslan, bugün üyelerin tüm iş görüşmelerini, toplantılarını ve eğitimlerini ücretsiz olarak NTO hizmet binasında yapabildiklerini söyledi. 

ODA BELGELERİNDEN ÜCRET ALMIYORUZ! 

Oda üyelerinden belge ücreti almadıklarını ve 2013 yılından bugüne yaklaşık 8 milyon 500 bin TL tutan bu belge ücretinden feragat ettiklerini söyleyen Başkan Arslan, “Üyelerimizin en fazla ihtiyaç duydukları Oda Kayıt Belgesi, Faaliyet Belgesi vb. belgelerden ücret almıyoruz. Yalnız Ticaret Bakanlığı’na bağlı olan Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından alınan harçlar bu muafiyetin dışındadır. Tescil Harçları, Bakanlık adına oda tarafından tahsil edilen, bizim herhangi bir tasarrufumuzun olmadığı giderlerdir. Bu nedenle yanlış bir algıyı düzeltmek isterim. Ticaret Sicili’nde yapılan tescil işlemleri nedeniyle alınan harç ve giderlerin tamamı, NTO’ya ödeniyor gibi yanlış bir anlayış var. Bu ücretleri biz Bakanlık adına emaneten tahsil ediyoruz, almamak gibi bir yetkimiz yok.” şeklinde konuştu. 

ÜYELERİMİZİN TALEP ETTİĞİ BİR ÇOK HİZMETİN ODA BÜNYESİNDE VERİLMESİNİ SAĞLADIK! 

Arslan, konuşmasının son bölümünde, şunları söyledi: “Emlakçılık ve Galericilik ile Ağır ve Tehlikeli İşler için alınması zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgeleri sınav ve belgelendirme hizmetini Meybem A.Ş. işbirliğinde 2017 yılından beri NTO bünyesinde veriyoruz. 

Yakın zamana kadar Aydın merkez dışında herhangi bir kurumdan alınması mümkün olmayan K Belgesi hizmeti yetkisinin NTO’ya verilmesi için Ulaştırma Bakanlığı ve TOBB nezdinde mevzuat değişikliği yapılmasını sağladık. Odamız, bir çok ilçe odasında bulunmayan K Belgesi hizmeti vermektedir. 

Ayrıca, Sayısal Takograf Kartları için Dijital Ehliyet hizmeti de veriyoruz. 2023 yılına kadar Aydın veya Denizli’ye gidilmesi gereken Dijital Ehliyet Başvuru ve teslim işlemleri odamız tarafından yürütülmektedir.    

Değerli Üyelerimiz, sizlerden gelen talep ve sorunların ilgili makam ve yetkililere iletilmesi hususu, en fazla gayret gösterdiğimiz konuların başında gelmektedir. 

Şunu da hatırlatmak isterim ki; talep edilen her hususu gerçekleştirme veya kanunu değiştirme yetkimiz yok. Ancak hazırladığımız ve sürekli güncellenen Sorunlar Dosyası vasıtası ile iştirak ettiğimiz her platformda bu sorunları dile getiriyor ve talep ediyoruz.         

Hizmetlerimizin odak noktası, sizlerin görüş ve talepleridir. Allah yar ve yardımcınız olsun. Hepinize hayırlı kazançlar ve sağlıklı günler diliyorum.”

1. Meslek Grubu’nda 15 yıl ve üzerinde Ticaret Odası kaydı bulunan üyelere ‘Teşekkür Belgesi’nin takdim edildiği program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“2. OSB ile 20 yıllık sanayi alanı ihtiyacı karşılanacak!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin