15 Temmuz anma etkinliklerinin adresi Belediye Meydanı oldu!

15 Temmuz işgal girişimine karşı milletin zaferinin adı olan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’, Nazilli’de gün boyu süren anma ve etkinliklere sahne oldu. Günün son etkinlikleri akşam saatlerinde Belediye Meydanı’nda gerçekleşirken, program; gece yarısından sonra yerini ‘Demokrasi Nöbeti’ne bıraktı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nazilli’de, İlçe Kaymakamlığı tarafından tertip edilen ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ etkinliklerinin akşam programı Belediye Meydanı’nda gerçekleşti. AK Parti Nazilli İlçe Başkanlığı tarafından meydanda lokma hayrı düzenlenirken, geç saatlere kadar süren program boyunca Türk Kızılay Nazilli Şubesi de; çay, su, limonata ve atıştırmalık gibi ikramlarda bulundu.

Sabah Eğriboyun Mezarlığı’nda Şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizin kabirlerinin ziyareti ile başlayan ve öğlen Mevlid-i Şerif ile devam eden 15 Temmuz programının akşam ki bölümü, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başladı.

İlçe protokolünün tam kadro katıldığı programda, Kadir Yeşil Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarının ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Hasan Karataş, bir konuşma yaparak, şehadeti kendisine yoldaş, gaziliği en büyük rütbe etmiş bir topluluğu yenmenin mümkün olmadığını dile getirdi.

MİLLETİMİZİN TOKATININ VE HALİSDEMİR’İN KURŞUNUNUN SESİ OKYANUS ÖTESİNDEN DUYULDU!

Karataş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “40 yıldır milletimizin milli ve manevi değerlerini suistimal ederek güçlenen, devlet müesseselerinin kılcal damarlarına kadar sızan, ticaretten medyaya, eğitimden güvenlik bürokrasisine kadar ele geçirilmedik yer bırakmayan fetö-pkk terör örgütü, ülkemizi ele geçirmek için uyguladığı türlü girişimleri başarısız olunca, son çare olarak 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinde darbeye başvurmuşlardır.

Yüreği devlet, millet, bayrak, ezan için gümbür gümbür atan kahramanlar; o tankları, helikopterleri, uçakları ruhlarıyla yendiler.

Terörle mücadelede emsalsiz başarılar gösteren polislerimize füzeler atan, eline bayrağını alıp meydanlara koşan vatandaşlarımızın göğüslerine mermileri boca eden, tank paletleriyle annelerimizi ikiye bölen bu gözü dönmüş canilerin yüzüne polisiyle askeriyle milletimizin şaklattığı tokatın ve kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in hain generalin alnına kondurduğu kurşunun sesi okyanus ötelerinden, Avrupa devletlerinden duyulmuştur.”

1960’TAN BERİ TÜM DARBELERDE AYNI ÜST AKIL!

15 Temmuz işgal girişiminin 8. yılında vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması, meydandaki dev ekrandan canlı yayınlandı. 27 Mayıs 1960’taki ilk askeri darbeden bu yana Türkiye’de yaşanan darbelerin ardında aynı elin olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “FETÖ’cü alçakların kurduğu sinsi tuzaklara düşmeden, son darbeci de yargıya hesap verene kadar, inşallah bu süreci hassasiyetle yürüteceğiz. 1960’tan beri ülkemizde yapılan darbelerin arkasında kimin eli varsa, aynı ‘üst akıl’ 15 Temmuz ihanetinde de tüm unsurlarıyla devredeydi. 15 Temmuz’da ülkemizin nasıl bir badire atlattığını unutmamak ve milletimizin verdiği mücadeleyi unutturmamak, şehitlerimize vefa borcumuzun bir gereğidir. Vatandaşa silah doğrultan kim olursa olsun, tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi yine karşısında dimdik dururuz.”

AZİZ MİLLETİMİZ, VATAN SEVGİSİNİ TÜM DÜNYAYA HAYKIRMIŞTIR!

Canlı yayın sonrası, meydandaki vatandaşlara hitap eden İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün, demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı toplumsal hafızamızın diri tutulması, demokrasimizin güçlenmesi ve şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırlanması için sembol niteliğinde olduğunu ifade etti.

Arısoy, şunları söyledi: “15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır.

Rengini şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmis olan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle kendini siper ederek, darbe teşebbüsünde bulunanların hedeflerine ulaşmalarını engellemiştir. Aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıkmış ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.

Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.”

Programda; Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Umay Kırer ‘Bu Vatan Kimin?’, Elif Taşkıran ’Otuz Kuş’, Fatma Nur Zeytun ‘Dua’ ve programın sunucusu Ayşe Naz Çevik ‘Şehadet Şerbeti’ isimli şiirleri okudular.

15 Temmuz gecesine ve sabahına ait fotoğraflardan oluşan sinevizyon gösterisinin ardından Nazilli Müftülüğü görevlileri; İlahi, Mevlid ve Aşır seslendirirken, son bölümde Kur’an-ı Kerim tilaveti yer aldı. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi, milleti şehadete çağıran selalar, Türkiye genelindeki 90 bin camiden aynı anda göğe yükseldi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, gece yarısından sonra yerini ‘Demokrasi Nöbeti’ne bıraktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
15 Temmuz anma etkinliklerinin adresi Belediye Meydanı oldu!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin